FSMVÜ | Edebiyat Fakültesi

Psikoloji % 50 Burslu
Psikoloji % 25 Burslu
Psikoloji
Bilim Tarihi (Tam Burslu)
  YÖK ATLAS
FSMVÜ | Uluslararası Osmanlı Bağdat’ı Sempozyumu
Uluslararası Osmanlı Bağdat’ı Sempozyumu

İslâm medeniyetinin önemli merkezlerinden biri olan Bağdat, Osmanlı asırlarındaki kimliğiyle “Uluslararası Osmanlı Bağdat’ı Sempozyumu”nda ele alınacak.

Parlak tarihi devirlere ev sahipliği yapmış olan Bağdat’ın en önemli dönemlerinden birisi de Osmanlı asırlarıdır. Kanuni Sultan Süleyman’ın 1535’te Bağdat’a girmesi ile başlayan ve 1917 yılında İngilizlerin Bağdat’ı işgali ile sonuçlanan bu süreç, Osmanlı Bağdat’ı olarak adlandırılıyor. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Orta Doğu ve Afrika Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ORDAM), Tarih Bölümü ve İmam-ı Azam Ebu Hanife İlim ve Araştırma Vakfı iş birliğiyle düzenlenecek “Uluslararası Osmanlı Bağdat’ı Sempozyumu”, Osmanlı Bağdat’ının son dönemine odaklanıyor. 26-27 Aralık 2019’da İstanbul’da gerçekleştirilecek sempozyum için bildiri çağrısı bagdat.fsm.edu.tr adresinde yayınlandı.

Sempozyumda hem en az ele alınan hem de Modern Irak’ı hazırlayan dönem olması nedeniyle 1831-1917 dönemi üzerine hazırlanacak bildiriler tartışmaya sunulacak. Söz konusu dönem; idari, askeri, sosyo-ekonomik hayat, ilmi ve kültürel gelişmeler, sosyal problemler, eğitim ve kurumlar, dini müessesler, matbuat gibi konular üzerinden değerlendirilecek. Sunulan bildiriler sempozyumun ardından kitap haline getirilecek.

“Uluslararası Osmanlı Bağdat’ı Sempozyumu”na bildiri özeti son gönderim tarihi 16 Eylül 2019’dur. Sempozyumla ilgili detaylı bilgi ve başvuru formuna bagdat.fsm.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Etkinlik Türü : Sempozyum
Yer : Üsküdar Yerleşkesi