FSMVÜ | Edebiyat Fakültesi

Edebiyat Fakültesi
YÖK ATLAS
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Dili ve Edebiyatı (Burslu)
Türk Dili ve Edebiyatı (% 50 İndirim)
Tarih (Burslu)
Tarih (% 50 İndirim)
Psikoloji
Psikoloji (Burslu)
Psikoloji (% 50 İndirim)
Psikoloji (% 25 İndirim)
Bilim Tarihi (Burslu)
  YÖK ATLAS
FSMVÜ | Uluslararası Osmanlı Bağdat’ı Sempozyumu
Uluslararası Osmanlı Bağdat’ı Sempozyumu

İslâm medeniyetinin önemli merkezlerinden biri olan Bağdat, Osmanlı asırlarındaki kimliğiyle 26-28 Aralık tarhilerinde “Uluslararası Osmanlı Bağdat’ı Sempozyumu”nda ele alınacak.

Parlak tarihi devirlere ev sahipliği yapmış olan Bağdat’ın en önemli dönemlerinden birisi de Osmanlı asırlarıdır. Kanuni Sultan Süleyman’ın 1535’te Bağdat’a girmesi ile başlayan ve 1917 yılında İngilizlerin Bağdat’ı işgali ile sonuçlanan bu süreç, Osmanlı Bağdat’ı olarak adlandırılıyor. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Orta Doğu ve Afrika Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ORDAM), Tarih Bölümü, THY, TİKA ve İmam-ı Azam Ebu Hanife İlim ve Araştırma Vakfı iş birliğiyle düzenlenecek “Uluslararası Osmanlı Bağdat’ı Sempozyumu”, Osmanlı Bağdat’ının son dönemine odaklanıyor.

Sempozyumda hem en az ele alınan hem de Modern Irak’ı hazırlayan dönem olması nedeniyle 1831-1917 dönemi üzerine hazırlanacak bildiriler tartışmaya sunulacak. Söz konusu dönem; idari, askeri, sosyo-ekonomik hayat, ilmi ve kültürel gelişmeler, sosyal problemler, eğitim ve kurumlar, dini müessesler, matbuat gibi konular üzerinden değerlendirilecek. Sunulan bildiriler sempozyumun ardından kitap haline getirilecek.

Program akışı için tıklayınız.

Etkinlik Türü : Sempozyum
Yer : Üsküdar Yerleşkesi